-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:13075 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:2

چرا توضيح المسائل ها اين قدر الفاظ غير قابل فهم دارند و چرا از الفاظي كه براي مقلد قابل درك و فهم تر باشد يا به اصطلاح ديگر فارسي و زبان خودمان استفاده نمي شود، آيا نمي توان اين الفاظ را به كار نبرد و آيا فكر مي كنيد همه مردم كه درك و فهمشان كامل نيست و همه كه به اين اصطلاحات آشنايي ندارند و ممكن است دچار تفسير اشتباه يا غير معقولي بشوند كه زياد جالب و پسنديده نيست چرا كه همه مردم با كلمات عربي و معاني آن آشنايي ندارند (البته با كمي شوخ طيعي ـوقتي مي گوييم فارسي را پاس بداريم) چرا مراجع تقليد كه به نظر مي رسد بايد علمدار باشند، رعايت نمي كنند؟



در مورد توضيح المسائل ها بايد عرض كنيم الفاظ با اصطلاحات فقهي و به زبان عربي در توضيح المسائل ها زياد وجود داردكه در برخي موارد واقعاً ناگزير از آوردن آن الفاظ هستند. زيرا در برخي موارد با معادل فارسي آن الفاظ وجود ندارد و يا اگر هم وجود داشته باشد يا كامل نيست و يا اگر هم كامل باشد داراي شرح طولاني و داراي توضيح طويل است كه خوداين موارد براي مرجع تقليدي كه وظيفه سنگين فتواد دادن را بر عهده دارد بسيار امر دشوار و پر مسئوليتي خواهد بود و اگر نيز در بعضي موارد معادل فارسي الفاظ آورده شود. در صورتيكه عبارت فارسي آن طولاني تر باشد سبب پر حجم شدن عبارات توضيح المسائل خواهد شد و خود اين مطلب سبب گيج شدن افراد خواهد شد.

براي اين مسئله نيز در توضيح المسائل ها فكري شده است بطوريكه در انتهاي رساله مراجع, عمدتاً يك فرهنگ لغت وجود داردكه اشخاص در صورت قابل فهم نبودن برخي لغات مي توانند به آن فرهنگ لغت مراجعه كنند.

در بعضي از جملات رساله، نيز از الفاظي كه در قرآن و كلمات معصومين آمده استفاده شده و قابل ذكر است كه كلام خداوند و معصومين (ع) داراي لطافت و وجاهت خاصي است و عفت كلام و وجاهت كلام، در آنها رعايت شده و اگر بخواهيم معادل عرضي و اجتماعي آن را بكار ببريم كلام وجاهت خود را از دست خواهد داد.

راههاي ديگري نيز براي فهم عبارات توضيح المسائل وجود دارد از جمله مراجعه به طلاب و روحانيون حوزه هاي علميه كه خود اين مراجعه ثمرات ديگري نيز براي افراد خواهد داشت.

از ديگر راههاي فهم عبارتهاي توضيح المسائل تلفن زدن به دفتر وجوهات مراجع مي باشد. زيرا در دفاتر وجوهات مراجع معظم تقليد بخشي هست كه مسئوليت پاسخگويي به سوالات مقلدين را بر عهده دارد. بنابراين اشخاص مي توانند از اين طريق نيز براي رفع ابهام خود استفاده كنند. در برخي موارد نيز اشكال شما كاملاً وارد است. اگر توضيح المسائل ساده تر نوشته شود تا قابل فهم تر باشدقطعاً خيلي بهتر خواهد بود. كه براي اين مورد نيز به فكر افتاده اند از جمله آيت الله مكارم شيرازي از

مراجع معظم تقليد جديداً رساله اي چاپ نموده اندكه از لحاظ الفاظ و لغات بكار برده شده ساده تر از سائر توضيح المسائل ها مي باشد.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.